SKŁADNIKI agar agar* - substancja żelująca, maranta w proszku*, winiany potasu - regulator kwasowości (*certyfikowany składnik ekologiczny)
BEZ GLUTENU
DLA WEGAN
BIO
OPIS Środek żelujący do żywności.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wymieszaj agarantę w 100 ml zimnej wody do uzyskania gładkiej masy, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając.
Dla zimnych produktów: wymieszaj agarantę w 100 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj 1 minutę ciągle mieszając. Ostudź i stopniowo dodawaj zimne składniki. Nie zmieniaj kolejności. Optymalną konsystencję żelową uzyskuje się po 3 godzinach przechowywania w lodówce.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1116 kJ / 267 kcal;
Tłuszcz: 0,20 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,2 g
Węglowodany: 40,0 g;
w tym cukry: 0,30 g;
Błonnik: 38,90 g;
Białko: 1,20 g;
Sól: 1,8 g
INFORMACJA ALERGENNA może zawierać drożdże, gorczycę, sezam, soję.
WAGA NETTO 6 G