wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BEZGLUTENOWE » Budyń, kisiel, galaretka » Budyń o smaku czekoladowym bezglutenowy 46g
Producenci
Budyń o smaku czekoladowym bezglutenowy 46g

Budyń o smaku czekoladowym bezglutenowy 46g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 16,99 zł

Numer katalogowy: 464

Stan magazynowy:

PKWiU: 10.89.19.0

Stan produktu: Nowy

Cena: 1,25 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu

Smaczny budyń czekoladowy bez cukru.

TERAZ W NOWEJ SZACIE GRAFICZNEJ!

Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją.

Produkt odpowiedni dla WEGAN - możesz przygotować również na napoju roślinnym.

Świetnie nadaje się do wypieków

Sposób przygotowania:

  • Z 0,5 l zimnego mleka* odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
  • Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
  • Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.

* Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).

Budyń o smaku czekoladowym w proszku. Produkt bezglutenowy.

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9%),aromat.

Wartość odżywcza W 100 g budyniu w proszku W 1 porcji  (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2%
Wartość energetyczna: 1392 kJ / 333 kcal 568 kJ / 136 kcal
Tłuszcz: 1,1 g 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g 1,7 g
Węglowodany: 78,6 g 23,7 g
w tym cukry: 0,2 g 15,9 g
Białko: 2,2 g 4,1 g
Sól: 0,06 g 0,13 g

Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.

 


Masa netto: 40g
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu