Wyjątkowo miękka, bezglutenowa i bez laktozowa bułeczka kajzerka, oprószona suto mąką.
Składniki: Woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana), mąka (ryżowa, kukurydziana), olej słonecznikowy, drożdże, skoncentrowany syrop winogronowy, białko kurze (jaja), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (psylium), cukier, sól, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa).
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Informacja o alergenach:
bez glutenu,
bez pszenicy,
bez soi,
bez mleka.
Ilość netto: 120 g (2 x 60 g)
Sposób przechowywania: Przechowywać w temperaturze 10-21°C z daleka od źródła ciepła i promieni słonecznych.
Produkt otwarty należy spożyć w ciągu 2 dni.
Sposób przygotowania: Bułka do bezpośredniego spożycia lub podgrzania w piekarniku w temp. 180°C przez 3 minuty.
Średnia wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1190 kJ/283 kcal 8400 kJ/ 2000 kcal
Tłuszcze 7.9g,
w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany; 47,9 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 3,8 g
Sól: 2,0 g