Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 48 godzin
Koszt wysyłki: od 22,00 zł
Numer katalogowy: 3457
Stan magazynowy:
Stan produktu: Nowy
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka gryczana, mąka ryżowa, olej rzepakowy, inulina, mąka słonecznikowa, błonnik pokarmowy Psilium kakaowy, siemię lniane, izolat białka sojowego, mąka z amarantusa, substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna; substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; sól spożywcza, drożdże piekarskie, emulagory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas winowy; kultury bakterii mlekowych.
Zawiera naturalne występujące cukry.
bez glutenu
bez pszenicy
bez mleka
bez jaj
dla vegan
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Chleb bez dodatku cukru marki BEZGLUTEN to smaczne i świeże pieczywo, które zapewni dodatkową dawkę energii na cały dzień i dostarczy organizmowi niezbędnych składników odżywczych.
Chleb bez cukru, dla kogo?
Chleb bezglutenowy, który z powodzeniem mogą spożywać osoby cierpiące na celiakię. W tym pysznym pieczywie znajdują się jedynie naturalne cukry, co sprawia, że jest to idealny chleb dla diabetyków oraz osób, które ograniczają spożycie cukrów. Producent zadbał o to, by w kromkach nie znalazły się również jaja oraz mleko, w związku z czym bez obaw mogą po niego sięgać także weganie.
Pachnące, mięciutkie, pieczywo o złocistej i chrupiącej skórce sprawdzi się do przygotowania pysznych kanapek na drugie śniadanie czy lunch do pracy lub szkoły. Można ułożyć na nim ulubiony ser i wędlinę, umieścić w opiekaczu i przygotować sycące tosty. Chleb bezglutenowy będzie świetną alternatywą dla zwykłego pieczywa. Jest równie sycący, dostarcza potrzebnych składników do odpowiedniego funkcjonowania organizmu, charakteryzuje się jednak o połowę mniejszą liczbą kalorii w 100 gramach w porównaniu do tradycyjnego białego pieczywa. Właśnie dlatego nie jest to jedynie chleb dla cukrzyka, czy osób cierpiących na nietolerancję glutenu, ale także dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i piękną sylwetkę.
Po otwarciu opakowania poczujesz aromatyczny zapach, a każda kromka chleba bez glutenu zapewni ci, pełnowartościowe i smaczne posiłki.
Zawiera naturalne występujące cukry.
Produkt do postępowania dietetycznego w chorobach: celiakia i cukrzyca.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 985kJ /235kcal
- tłuszcz: 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
- węglowodany: 35 g
w tym cukry: 1,3 g
- błonnik pokarmowy: 6,3 g
- białko: 5,4g
- sól: 1,54 g
WW= 3,46 WW (wymiennik węglowodanowy)
WBT= 0,82 WBT (wymiennik białkowo tłuszczowy)
Masa netto: 350 g
Okres przydatności do spożycia: 3 m-ce
Produkt do postępowania dietetycznego w chorobach: celiakia i cukrzyca.
Waga: 350 g