wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BEZGLUTENOWE » Pieczywo, tortilla, pizza, suchary » Chleb bez cukru. Produkt bezglutenowy 350 g
Producenci
Chleb bez cukru. Produkt bezglutenowy 350 g

Chleb bez cukru. Produkt bezglutenowy 350 g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 22,00 zł

Numer katalogowy: 3457

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 14,40 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu

Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka gryczana, mąka ryżowa, olej rzepakowy, inulina, mąka słonecznikowa, błonnik pokarmowy Psilium  kakaowy, siemię lniane, izolat białka sojowego, mąka z amarantusa, substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna; substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; sól spożywcza, drożdże piekarskie, emulagory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas winowy; kultury bakterii mlekowych.  

Zawiera naturalne występujące cukry.

bez glutenu
bez pszenicy
bez mleka
bez jaj
dla vegan


 

Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.

 

Chleb bez dodatku cukru marki BEZGLUTEN to smaczne i świeże pieczywo, które zapewni dodatkową dawkę energii na cały dzień i dostarczy organizmowi niezbędnych składników odżywczych.

Chleb bez cukru, dla kogo?

Chleb bezglutenowy, który z powodzeniem mogą spożywać osoby cierpiące na celiakię. W tym pysznym pieczywie znajdują się jedynie naturalne cukry, co sprawia, że jest to idealny chleb dla diabetyków oraz osób, które ograniczają spożycie cukrów. Producent zadbał o to, by w kromkach nie znalazły się również jaja oraz mleko, w związku z czym bez obaw mogą po niego sięgać także weganie

Pachnące, mięciutkie, pieczywo o złocistej i chrupiącej skórce sprawdzi się do przygotowania pysznych kanapek na drugie śniadanie czy lunch do pracy lub szkoły. Można ułożyć na nim ulubiony ser i wędlinę, umieścić w opiekaczu i przygotować sycące tosty. Chleb bezglutenowy będzie świetną alternatywą dla zwykłego pieczywa. Jest równie sycący, dostarcza potrzebnych składników do odpowiedniego funkcjonowania organizmu, charakteryzuje się jednak o połowę mniejszą liczbą kalorii w 100 gramach w porównaniu do tradycyjnego białego pieczywa. Właśnie dlatego nie jest to jedynie chleb dla cukrzyka, czy osób cierpiących na nietolerancję glutenu, ale także dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i piękną sylwetkę.

Po otwarciu opakowania poczujesz aromatyczny zapach, a każda kromka chleba bez glutenu zapewni ci, pełnowartościowe i smaczne posiłki.

Zawiera naturalne występujące cukry.

Produkt do postępowania dietetycznego w chorobach: celiakia i cukrzyca.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 985kJ /235kcal

- tłuszcz: 6,7 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g

- węglowodany: 35 g

w tym cukry: 1,3 g

- błonnik pokarmowy: 6,3 g

- białko: 5,4g

- sól: 1,54 g

WW= 3,46 WW (wymiennik węglowodanowy)

WBT= 0,82 WBT (wymiennik białkowo tłuszczowy)

Masa netto: 350 g

Okres przydatności do spożycia: 3 m-ce

Produkt do postępowania dietetycznego w chorobach: celiakia i cukrzyca.

 

Waga: 350 g

Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu