Syrop klonowy stanowi wykwintny dodatek do potraw takich jak: naleśniki, ciasta, lody, leguminy. Jest on przebogaty w kwasy organiczne, minerały, witaminy i liczne składniki potrzebne do właściwego funkcjonowania organizmu człowieka.
Skład:: czysty syrop klonowy powstały przez odparowanie soku klonowego.: Kanada
Otrzymuje się go przez długotrwałe odparowywanie soku uzyskanego wiosną z kanadyjskich klonów, według zamierzchłego indiańskiego zwyczaju.
Wartość odżywcza na 100 ml:
zaw. białka <0,5 g,
zaw. węglowodanów 66,4 g,
w tym cukry 58 g
zaw. tłuszczów <0,5 g.
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,5g
sól 0,03g
Wartość energetyczna na 100 ml: 266 kcal, 1129 kJ
Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.
Wyprodukowano w Kanadzie.
Pojemność: 250g